Gyakorlatok a has és az oldal karcsúsítására: fitnesz program

csavarás az oldal és a has karcsúsítására

Az alakjuk miatt aggódó lányoknak különös figyelmet kell fordítaniuk a derék területére. A has és az oldalak a női test tipikus problématerületei. Csak meg kell kezdeni a túlsúly növekedését, és az első zsírlerakódások megjelennek a gyomorban. És még a karcsú lányok is csúnya zsírráncokat képezhetnek az oldalán. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát? Csak akkor szabadulhat meg a derék zsíros lerakódásaitól, ha számos intézkedést alkalmaz, amelyek közül a legfontosabb az erőnlét és az egészséges táplálkozás.

Karcsúsító program oldalra és hasra

lapos has a testmozgás után a fogyás érdekében

A zsír derékon történő lerakódása összetett probléma, ami azt jelenti, hogy nem lesz lehetséges egyetlen módon megoldani. Több irányban kell egyszerre cselekednie. Íme néhány gyógymód, amely segíthet a hasa lapos és a derék karcsúvá tételében:

 • fitnesz edzés;
 • megfelelő táplálkozás;
 • masszázs és pakolások;
 • optimális ivási rendszer.

Bármilyen fizikai aktivitás hasznos az oldal és a has súlyának csökkentésére. Minden lehetőséget fel kell használnia, hogy extra kalóriákat égessen el, különösen, ha sokat kell ülnie a nap folyamán. A fitneszben ajánlatos kombinálni a test fogyását célzó kardió edzéseket, valamint a has és az oldal gyakorlatait. A kardió csökkenti az összes testzsírt, míg a derék területére vonatkozó speciális gyakorlatok arra ösztönzik a problémás területet, hogy lefogyjon, feszesebbé tegye a bőrt és erősítse az izmokat.

A fitnesz a fogyás hatékony eszköze, de ebben az esetben önmagában az edzések nélkülözhetetlenek. Ha nem változtat étkezési szokásain, az edzés során elégetett zsír újra és újra visszatér eredeti helyére. Ebben az esetben a szigorú diéták inkább ártanak, mint segítenek. Először is lehetetlen intenzíven edzeni azáltal, hogy erősen korlátozza magát az ételben. Másodszor, az étrend lemondása után semmi sem akadályozza meg a testet abban, hogy ismét felszabaduljon a kilókból. Az étrend átmeneti intézkedés, és a gyorsétel elkerülése és az egészséges táplálkozásra való áttérés az út a tartós és hosszú távú fogyáshoz.

A deréktáji zsír helyi lebontásához használhatja az orvosi kozmetológia módszereit. A masszázsok nemcsak felgyorsítják az oldalak és a has elvékonyodását, hanem javítják a bőr állapotát is. A zsírlerakódások ellen különféle masszázs technikák küzdenek: akupresszúra, víz- és köpölymasszázs. Ha a masszázshoz szakemberekhez kell fordulnia, akkor a pakolásokat otthon függetlenül is elvégezhetjük. A fogyást és a cellulitisz megszüntetését megkönnyítik a mézzel, kávéval, algákkal, pirospaprikával és agyaggal történő keverékek. A pakolások akkor hatékonyak, ha tanfolyamokon hajtják végre - 10-12 ülés 3 napos szünettel.

Ha sikeresen lefogy az oldalán és a hasán, elegendő mennyiségű folyadékot kell inni. Tiszta ivóvízről beszélünk, más italok élelmiszer, mert a bennük lévő anyagok emésztésének, asszimilációjának és feldolgozásának folyamatában a szervezet felhasználja a már rendelkezésre álló vizet. A napi vízfogyasztás 30 ml / testtömeg-kg. Ha egy személy fitneszel foglalkozik, akkor megnő a folyadékigény. A víz univerzális oldószer, amelynek hiányában az anyagcsere folyamatok lelassulnak és a kalóriafogyasztás csökken. Az egészséges életmód híveinek fogyása az összetévesztés tüneteit gyakran összekeveri az éhséggel, ennek eredményeként, ahol egy csésze víz megtehetné, egy további adag ételt fogyasztanak.

A has és az oldal fitnesze: gyakorlatsor

lengesse meg a sajtót az oldal és a has súlycsökkenése érdekében

A következő gyakorlatsor alkalmas mindennapi használatra, de az újoncoknak, akik nem szoktak hozzá az erőnléthez, óvatosnak kell lenniük: a túl intenzív munka túledzéshez vezethet.

 • Kardio edzés: 10 perc kocogás a helyén. Bármely kardióeszközt használhat, ha van ilyen.
 • Könnyű torna a légzés helyreállításához: előre és oldalra hajlik, hátul hajlik - egyenként 10 ismétlés.
 • A terhelés növelése: lejtők súlyzókkal. Ne hajlítsa meg a lábát, ne emelje fel a karját súlyzókkal. 1-3 kilogramm súlyzókat használnak - a teher súlyát egyedileg választják ki.
 • Ugrókötél: kezdje 5 perctől, minden egyes következő leckénél a gyakorlat időtartama 1-2 perccel nő.
 • Guggolás: Lassú guggolás 3 sorozatban 15 ismétléssel.
 • "Malom" vagy kézlengések: a lábakat vállszélességre helyezzük el, derékszögben előre hajolunk, kézlengéseket hajtunk végre, felváltva érintve a bal lábat a jobb, a jobb lábat pedig a bal kézzel.
 • Klasszikus gyakorlat a sajtón: feküdjön a földön, hajlítsa meg a lábát, tegye a kezét a feje mögé, nyújtsa a testét térdig.
 • "Kerékpár": a földön fekve emelje fel a hajlított lábakat és tartsa függőben (a lábak párhuzamosak a padlóval), a karokat a fej mögé hozzák, a jobb lábát kiegyenesítik, a bal lábát meghajlítják és a mellkasát, miközben a jobb könyököt a bal térdhez viszi, majd a lábak megváltoznak. A testmozgás mozgásában hasonló a kerékpárhoz.
 • V alakú fordulatok: a padlón fekve egyszerre emelik az egyenes lábakat és a testet, megpróbálják a kezüket megérinteni a lábakkal.
 • A karika csavarása: 5 perccel kezdje, minden egyes következő edzésnél a gyakorlat időtartama 1-2 perccel nő.

Minden hasi gyakorlatot a lehető legtöbbször meg kell ismételni. A lényeg itt az, hogy ne dolgozzon túl, nehogy már az első órákon kimerüljön.

Egészséges táplálkozás és fogyás

Az egészséges étrendre való áttérés első lépése a következő lépések megtétele:

 • Az édességek, gyorsételek, alkohol, füstölt, sózott és sült ételek elutasítása.
 • Kerülje az étkezés lefekvés előtt, különösen a szénhidrátban gazdag ételeket. Az utolsó étkezés 2 órával lefekvés előtt.
 • Készítsen étkezési tervet, és próbálja elkerülni a harapnivalókat menet közben és az étkezések (különösen a reggeli) kihagyását.
 • Tegyen töredékesen kis adagokat: napi 5-6 alkalommal.
 • Kerülje az étkezést az edzés előtt. Legalább 1, 5 órának kell eltelnie az evéstől a testmozgásig.

1-2 hónapot kell várnia, mire az étrend változásának tartós hatása lesz. Az egészséges táplálkozás, a diétákkal ellentétben, nem ad gyors eredményt. Ám átfogóan gyógyítja a testet, normalizálja az anyagcserét és ezáltal megakadályozza a súlygyarapodást a jövőben.